TURAB'DAN GÖRKEMLİ BALO

Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği (TURAB), kuruluşunun 10. yılını görkemli bir balo ile kutladı. Muhteşem gecede dernek üyeleri ünlü sanatçı Coşkun Sabah'ın müzikli gösterisi ile eğlendi.

Gündem 21.01.2014 09:03:02 0
TURAB

Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği (TURAB), kuruluşunun 10. yılını görkemli bir balo ile kutladı. Muhteşem gecede dernek üyeleri ünlü sanatçı Coşkun Sabah’ın müzikli gösterisi ile eğlendi.

 

 

Mersin Hilton Oteli’nde düzenlenen baloya ilgi yoğun oldu. Geceye; Arap Birliği`nin Türkiye Temsilcisi Muhammed El Fateh Nasiri, Lübnan`ın Türkiye Büyükelçisi Mansour Abdallah, KKTC Mersin Başkonsolosu Zahide Erden, Mersin Büyükşehir Belediye BaşkanıMacit Özcan, Çağ Üniversitesi Rektör Yardımcı Prof. Dr. Esat Arslan, TURAB Genel BaşkanıEmin Ucuz, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis BaşkanıMahmut Arslan, Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, Mersin Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Jan Taşçı, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nuh Yüksel Güngör,TURAB İzmir ŞubeBaşkanı Sabuhi Attar ve çok sayıda davetli katıldı.

 

“BİRLİKTELİK İÇİN VARIZ”

 

Gecenin açılış konuşmasını yapan BaşkanEmin Ucuz, 10. yıllarını kutladıklarını söyleyerek, “TURAB; ülkemiz ile 7 Türk Cumhuriyet ve 22 Arap ülkesi arasındaki ticari, ekonomik ve kültürel, sosyal yakınlaşmayı, iş dünyası mantığı içerisinde sağlamak, üstün bir fikir beraberliği oluşturmak, ekonomik ve ticari menfaatleri ve birikimlerini paylaşmak amacıyla kurulmuştur. TURAB; inanışları, kültürleri, alışkanlıkları birbirine benzer halkların asırlardır beraber yaşadığı Türk ve Arap ülkeleri arasındaki ticari, sosyal, kültürel ilişkileri bulunan ya da bulunmak isteyen yerli yabancı işadamlarımızı bir çatı altında bir araya getirerek ekonomik refah ve istikrarın yaygınlaşmasını sağlayacak bir bilgi birikimini hedeflemiştir. TURAB; bugün gerek ulusal, gerekse uluslar arası arenada yaptığı etkinliklerle, yayınlarla ve demezleri ile ses getiren güçlü bir sivil toplum örgütüdür. TURAB’ın ve üyelerinin Türk-Arap ülkelerinin ekonomi, ticaret noktasında sürekli bir işbirliği ve dayanışma içerisinde olması temennimizdir. Şuanda aramızda bulunan Arap Birliği örgütünün Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Ekselans Muhammed El Fatih Nasiri’nin iş dünyasını ilgilendiren ekonomik ve ticari ihtiyaçlarımızda bizlere yardımcı ve destek olacağına inanıyor ve kendilerine ve Lübnan Türkiye Büyükelçisi Mansour Abdallah’a toplantımıza katıldıkları için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Daha sonra söz alan TURAB Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Doğan Narin de, derneğin geride bıraktığı 10. yıllık süreçte önemli başarılara imza attığını söyleyerek, bundan sonraki süreçte de başarılarını arttırarak sürdüreceğini ifade etti.

Başkan Narin’in ardından söz alan Arap Birliği`nin Türkiye Temsilcisi Muhammed El Fatih Nasiri de, TURAB ailesinin 10. yılını kutlayarak, Türk ve Arap dünyası arasındaki ilişkilerin gelişmesine sundukları katkılardan dolayı tebrik etti. Nasiri konuşmasının ardından TURAB Genel Başkanı Emin Ucuz’a bir plaket verdi.

Lübnan`ın Türkiye Büyükelçisi Mansour Abdallah da, TURAB’ın bu anlamlı gününde bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek, “Dostlarım, biz iki devlet tek milletimiz, kardeşiz ve bu kardeşliğimiz sürecek” dedi. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,60%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88